Ga naar hoofdinhoud

De lekkerste koffie van Naaldwijk

Vanaf vandaag drink je de lekkerste koffie van Naaldwijk bij het Tramhuisje op de Verspycklaan 1. In het oude tramstation is een nieuwe Lunchroom waar je de lekkerste koffie van het Westland kan drinken. De koffie van Single Estate. De koffie onder andere Brazilië. Koffie waar je voor terugkomt.

HET GEHEIM VAN DE LEKKERSTE WESTLANDSE KOFFIE.

Single Estate is een moderne specialty koffiebrander, met een focus op de best mogelijke koffie.

Single Estate koopt koffie rechtstreeks bij de boer en werken samen met de beste barista’s om een uniek en eerlijk product te creëren.

In 2007 zetten ze hun eerste stappen op een plantage in Brazilië, waar ze geobsedeerd raken door de oneindige mogelijkheden die koffie biedt en geraakt worden door de enorme inspanning en liefde die koffieboeren over de hele wereld in dit product steken.

Niet lang daarna besluiten ze hun verhaal te vertalen naar de koffiebar in Nederland. Variëteiten, processing methodes en brandprofielen bepalen het karakter van de koffies die ze serveren.

Direct Trade

Geboren vanuit een idee op een koffieplantage in Brazilië, groeien ze verder en vertellen ze de verhalen die hun verteld worden in Guatemala, El Salvador en Costa Rica. Ze focussen op het rechtstreeks samenwerken met koffieboeren en besluiten rechtstreeks zaken te doen.

Niet alleen om hen beter te belonen, maar ook om meer inzicht en grip te hebben op de koffie die ze bij ze kunnen kopen. Dit Direct Trade model biedt ons de mogelijkheid om een kleine verandering te brengen in hun deel van de koffiemarkt en relaties op te bouwen waar ze trots op zijn.

Roasting in style

In de branderij zetten ze het werk van de koffieboer voort. Door licht te branden behoud de koffie zijn unieke smaken en terroir.
Al hun koffie is verpakt in vacuüm of grain-pro zakken en opgeslagen in een klimaat gecontroleerd warehouse.
Gevoed door hun kwaliteits controles en de feedback van hun barista’s worden de brandprofielen aangepast wanneer nodig.
Het wederzijds delen van kennis over alle aspecten van de koffie versterkt de duurzaamheid en transparantie van hun direct trade relaties.

KOFFIE & THEE

Back To Top